Salantai – unikalus, senas ir garbingą istoriją menantis miestas, įsikūręs abipus Salanto upės, šiaurės rytinėje Kretingos rajono savivaldybės teritorijos dalyje. Salantai žinomi nuo XVI a. Pirmą kartą paminėti 1556 metais kaip Skilandžių dvaras, o apie 1638 - 1640 m. Skilandžiai pradėti vadinti Salantais.
Šio tinklaraščio tikslas – plačiau supažindinti visuomenę su Salantų praeitimi virtualioje erdvėje. Mūsų tinklaraštyje, Jūs galėsite susipažinti su turtinga miesto praeitimi, sužinoti apie čia gyvavusias ilgaamžes tradicijas ir papročius, apie čia gimusius, gyvenusius ir dirbusius žymius žmonės, lankytinas vietas, kultūros paveldą. Čia rasite ir nuotraukų, kuriose įamžinti senieji iki šiol mažai kam matyti Salantų miesto vaizdai ir žmonės. Jos iškalbios Salantų praeities ir istorijos liudytojos, dar vienas savitas miesto istorijos dokumentinis šaltinis.
Tikimės, kad tinklaraštyje pateikta informacija, kuri bus nuolat pildoma ir atnaujinama, bus įdomi ir naudinga ne tik salantiškiams, bet ir tiems, kurie domisi Salantų ir Žemaitijos praeitimi.


www.salantiskis.lt

2013-02-08

Užgavėnės Salantuose anuomet ir dabar

1923 m. Užgavėnių karnavalo dalyviai Salantuose. 
Nuotrauka iš Lietuvos istorijos instituto Etnologijos skyriaus bibliotekos (b.949).
Užgavėnių karnavalo dalyviai Salantuose XX a. 2-3 dešimtmetyje.
Nuotrauka iš P. Vaniuchino vaizdo archyvo.
Kovingai nusiteikę Salantų "žydukai" 1932 metais. 
Nuotrauka iš P. Vaniuchino vaizdo archyvo.
1936 m. vasario 25 d. Užgavėnių karnavalo dalyviai Salantuose prie fotografo Stepono Jonučio namo
Nuotrauka iš P. Vaniuchino vaizdo archyvo.
2010 m. vasario 16 d. Užgavėnių karnavalo dalyviai Salantuose.
 P. Vaniuchino filmuota medžiaga, 2010.